

אם נרשמתם לאתר, כנסו מכאן…
ואם בא לכם להיכנס לאתר דרך ה-Gmail או ה-Facebook, זה גם מכאן וזה סבבה! :-)
התחברות/הרשמה לאתר
אם נרשמתם לאתר, כנסו מכאן…
ואם בא לכם להיכנס לאתר דרך ה-Gmail או ה-Facebook, זה גם מכאן וזה סבבה! :-)
התחברות
בשנים האחרונות שומעים המון על אוטיזם. בטלוויזיה, בחדשות באינטרנט… אבל מה זה בעצם זה “אוטיזם”? ומהם הקשיים שאותם חווים ילדים על הספקטרום האוטיסטי בחיי היום יום שלהם?
מה זה ABA? האם זה אילוף? ומהו משולש ה-ABC שעומד בבסיסה של הגישה ההתנהגותית? האם ABA זה משהו שמתאים רק לילדים על הספקטרום האוטיסטי או שהוא בעצם יכול להיות רלבנטי לכולנו?
האם חשבתם פעם על השאלה, למה ילד אוהב את אמא שלו? האם זה רק בגלל שהיא האמא הביולוגית שלו? תחשבו שוב…
כשדני לא מכין את שיעורי הבית שלו, אמא שלו נוזפת בו ואוסרת עליו לצאת ולשחק כדורגל בחוץ. אממה, זה לא ממש עוזר. אז… האם אפשר להגיד שאמא של דני באמת הענישה אותו? מסתבר – שממש לא…
האם ה-ABA יכול לרפא אוטיזם? ואיך המטפלים בגישה ההתנהגותית מתייחסים לאוטיזם מזווית הראייה שלהם?
כשמשפחה מקבלת אבחון שהילד שלה נמצא על הספקטרום האוטיסטי עולות לה המון המון שאלות: מה תהיה הדרך הכי טובה לעזור לו? איך מגייסים צוות מקצועי מתאים לילד?…
איך צריך להיראות חדר הטיפול של הילד? היכן הוא צריך להיות ממוקם? אלו סוגי סיועים קיימים בגישה ההתנהגותית? ואיך נראה רישום הנתונים שלהם?
אחת מטכניקות העבודה השכיחות ביותר שקיימות בגישה ההתנהגותית בעבודה עם ילדים על הספקטרום בתפקוד הנמוך והבינוני, היא טכניקת ה-DTT. איך הטכניקה הזו נראית וכיצד היא מתבצעת?
היכולת להבדיל בין הגירויים השונים שקיימים בעולם היא יכולת נרכשת שקורת באופן טבעי במהלך ההתפתחות התקינה שלנו. בשיעור נלמד איך טכניקת ה-DTT מסייעת לילדים לשפר אותה.
טכניקת ה-DTT דורשת מהמטפלים מיומנות גבוהה של ביצוע ודיוק. בשיעור זה נלמד כיצד מתמודדים בצורה מקצועית ונכונה, עם טעויות שיכולות להופיע בזמן היישום של הטכניקה הזו…
מעוניינים לקבל עדכונים נוספים על שיעורים חדשים ישירות למייל?
מלאו את הפרטים שלכם כאן:
Ⓒכל הזכויות שמורות למרכז רפאל